Groene BOA & Boswachters

Groene BOA & Boswachterkleding

Het beroep van boswachter wordt steeds schaarser door bezuinigingen, maar de vervuiling in natuurgebieden en wateren wordt niet minder. Vandaar dat de groene BOA's in het leven geroepen zijn. Deze ambtenaren zijn gespecialiseerd in het opsporen van mensen welke meewerken aan milieuvervuiling of ronduit criminele activiteiten uitvoeren in natuurgebieden.  

De boswachter is werkzaam in domein 2 (milleu, welzijn en infrastuctuur) binnen de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren. 

De groene BOA houdt toezicht op o.a. stropers, illegale dumpingen, overlast in natuurgebieden en andere gevaarlijke situaties. Deze boswachters zijn over het algemeen bewapend met handboeien, pepperspray en een wapenstok echter hebben enkele boswachters ook de licentie om een jachtgeweer te dragen tijdens dienst. Ook worden er honden ingezet op verschillende locaties in Nederland, deze worden vooral gebruikt in grote natuurgebieden om zichzelf te kunnen verdedigen.

De BOA's zijn uiteraard gekleed in een groene outfit, met stevige wandelschoenen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een dienstfiets hiermee kunnen de BOA's op plekken komen waar je met de auto niet kunt komen.

Bent u benieuwd naar onze Groene BOA of Boswachterkleding? 

Deze klanten gingen u voor

 
 
Ron Mooijman Eigenaar MOC

06-51031770
Direct mailen
Koperslagersweg 13
1786 RA, Den Helder

0223-691223
Contact gegevens